Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 11:33

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 4 » «Знати, щоб жити!»
10:20
«Знати, щоб жити!»

8 – 9 травня Україна разом з багатьма європейськими країнами вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пам`ять… Вона нетлінна і вічна, дивиться на нас із старих фронтових фотографій і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. Для більшості українців - це не тільки день скорботи, а й світле свято гордості за нашу країну, наш народ.

«Знати, щоб жити!» - під таким гаслом пройшли заходи з  метою формування шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та сьогоднішніх захисників України в Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради. Під час яких учні висловили шанобливе ставлення і повагу до людей, які боролися за наше майбутнє в ті далекі воєнні роки та воїнам АТО, які, не шкодуючи власного життя, захищають нашу незалежність та територіальну цілісність сьогодні.

Вихованці  нашої школи взяли участь у акції «Маки пам'яті» з метою утвердження традиції застосування цього символу як знаку пам’яті про тих героїв, які ціною власного життя виборювали перемогу над нацизмом у Європі та нинішніх Захисників Вітчизни, які загинули в боротьбі за Україну.

Педагогом-організатором було проведено флешмоб, присвячений Дню пам'яті та примирення «Ми хочемо миру». Усі присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за мирне небо над нашими головами.

Біля братської могили тихо стоїмо,
І спогад приходить, мов тихе зітхання,
Пливе, наче вічність, здобута в бою
Хвилина мовчання…

Діти поклали квіти до меморіалу полеглим за волю України та пам’ятника невідомому солдату.

Учні  школи привітали учасника війни, вчительку-пенсіонерку Черненко Антоніну Григорівну, яка всю свою трудову діяльність пропрацювала в нашій школі вихователем.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга Світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Переглядів: 484 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz