Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 18:16

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 9 » Відвідування театру стало святом для вихованців
16:13
Відвідування театру стало святом для вихованців

Мистецтво покликане дарувати людині насолоду. У цьому  переконалися старшокласники Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради, відвідавши  05.03.2016року Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Тараса Шевченка і переглянувши виставу-комедію «Медовий місяць на всі сто» англійського драматурга Р. Куні.

Як тільки в залі згасло світло й піднялася завіса, актори  на сцені  прагнули торкнутися душевних струн і думок глядачів.

Комедія  англійського драматурга і актора Р. Куні поєднала  в собі витончену побудову сюжету  комедії, деяку фривольність мови з реалістичністю «нереалістичних» ситуацій, де  герої  видавали себе  за тих, ким не були на справді, все більше і більше  «заплутуючи» сюжет.

 Актори постійно обмінювалися емоціями з глядачами, відбувався зоровий і чуттєвий контакт, вони так грали свої ролі, що публіка забувала, що перед нею всього лише сцена, а на ній тільки гра. Тому, коли артисти вийшли на авансцену, щоб попрощатися з публікою, їм дісталися щирі оплески вдячних глядачів

«Що ж таке театр?» – це запитання  виникло перед кожним учнем. І  відповіді були такими:

«Театр – це глядацький зал і сцена, вихід на уклін і  театральна пауза, і весь необхідний, незамінний антураж, який ми чекаємо, незалежно від того, на яку постановку йдемо.

Театр – це певний спосіб виховання. Це живе слово, воно діє на глядача унікальним чином, коли чуєш його в живу.

Театр – відображення дійсності, яке показує суспільству як у дзеркалі його вразливі місця, його проблеми і досягнення

Театр – мистецтво, яке не можна нічим замінити

Театр – це культурний спосіб провести своє дозвілля»

Всім волонтерам, які організували відвідування старшокласниками Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради  Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Тараса Шевченка  стануть найбільшою подякою слова учня 9-а класу: «Тепер, коли я побував в театрі вперше, я можу з упевненістю порекомендувати відвідати його усім іншим людям. І вже точно я можу сказати, що театр не можна порівнювати ні з кіно, ні з чимось ще, адже це зовсім інший вид відмінного проведення часу. Я дуже радий, що зважився на похід в театр. Думається, що відвідаю я його ще дуж е багато разів.

Відвідування театру стало святом для вихованців, яке внесло у їхнє життя різноманітність і красу.

Переглядів: 520 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz