Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 11:04

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Лютий » 19 » «Уроки доброти тітоньки Сови»
14:10
«Уроки доброти тітоньки Сови»

Цього року Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою , стартувала 25 листопада флешмобом в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Наступного дня 26 листопада учні 2-4 класів переглядали відеоролик «Уроки доброти тітоньки Сови». Цього ж дня педагог –організатор Маланчук Н.Р. разом з учнями 5-11 класів переглянули презентацію на тему: «Права та обов’язки дітей». Основою обговорення стала «Конвенція ООН про права дитини», метою якої було ознайомлення учнів із Конвенцією про права дитини, виховування в них поваги до прав та основних обов’язків людини та громадянина. Вивчали Конвенцію шляхом інсценування різних проблемних життєвих ситуацій дітей через пошуки. Діти прослідкували складний історичний шлях зародження, розвитку і становлення прав людини і дитини в історії людства і українського народу, ознайомились з вітчизняними і міжнародними нормативно-правовими актами щодо прав людини. Учасники та учасниці підняли ряд важливих питань щодо дотримання, реалізації та захисту прав дитини в Україні, зокрема: на освіту, свободу віросповідання, повагу до поглядів дитини, на спілкування, сім'ю та піклування, захист від усіх форм насильства, на охорону здоров'я. Також учасники заходу були одностайні у своїх висловлюваннях , щодо важливості подібних заходів, усвідомлення необхідності поважати права інших, вміти захищати свої права й виконувати свої обов’язки.

27 листопада у шкільній бібліотеці була організована виставка на тему «16 днів проти насильства» . М.І. Осідак разом з учнями підібрали інформаційний матеріал для оформлення куточка.

Отже, «Кожна дитина має право на освіту, на охорону здоров`я та медичну допомогу, на здоровий відпочинок. Це її конституційні права.» Як писав Оскар Уальд: «Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.» Тож робімо дітей щасливими, цінуючи їхні права.»

Переглянути фотоматеріали ви зможете перейшовши на нашу сторінку у "Фейсбуці":

https://www.facebook.com/sangrymschool/photos/pcb.231062831701492/231062165034892/

 

Переглядів: 173 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz