Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 12:00

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Урок хімії у віртуальній лабораторії
12:13
Урок хімії у віртуальній лабораторії

Хімія – наука, що розкриває таємниці розмаїтого і загадкового навколишнього світу

Інтерес дітей до навчання – велика рушійна сила, яка відкриває розум і серце дитини для  впливу науки. Високі темпи розвитку й удосконалення науки і техніки, потреби суспільства мати висококваліфікованих спеціалістів, у тому числі й у галузі природничих наук, здатних швидко орієнтуватися у обставинах, мислити самостійно вільно від стереотипів, спонукає вчителя до постійних пошуків.

Як прищепити любов до хімії, зробити процес навчання цікавим, результативним? Які форми і методи роботи допоможуть будувати навчальний процес на основі найбільшої активізації пізнавальної діяльності учнів? Відповідь на ці питання вчителю хімії Попів О.В. доводиться шукати кожного дня.

 15.02.2019 року у Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради було проведено відкритий урок з хімії у 8 класі на тему: «Хімічні властивості кислот», підготовлений вчителем хімії Попів О.В..

Діти разом із вчителем поринули у загадковий і таємничий світ кислот. Вони розв’язували ребуси, складали «Хімічне лото», грали дидактичні ігри «Третій зайвий», «Пасьянс», працювали у групах та парах, що збуджувало їх думку і стимулювало творчу ініціативу.

На уроці були використані різноманітні форми роботи, що сприяло кращому засвоєнню учнями навчального матеріалу та активній роботі дітей.

Під час демонстрації хімічного експерименту учні використовували комп’ютер, виконували досліди у віртуальній лабораторії, що дозволило реалізувати принцип здоров’язбереження.

Восьмикласникам було цікаво спостерігати, пояснювати, порівнювати, робити висновки, узагальнювати і застосовувати знання на практиці.

Адже, як сказав Еккерман «Урешті решт від набутих знань в пам’яті у нас залишається тільки те, що ми застосували на практиці».

Переглядів: 361 | Додав: Lex | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz