Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 02:19

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 14 » Скорботна пам'ять поколінь
11:18
Скорботна пам'ять поколінь

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р.

Голодомор-біль українського народу, рана на знівеченому тілі матінки України. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю нашого народу.

З метою гідного вшанування загиблих від геноциду Українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом, 25 листопада 2017 року у Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради було проведено лінійку-реквієм «Скорботна пам'ять поколінь», яку підготували учні 6-11 класів. Ведучі заходу Каріна Міханько та Наталія Козєвич нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей.

Усі присутні ще раз почули про ті страшні часи Голодомору, задумались над трагедією, що не минула майже жодної української сім’ї, про зловісний закон "П'ять колосків".

Учні переглянули відеофільми «Голодомор 1932 – 1933 років», «Україна пам’ятає», що дало змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Доторкнулись сердець і прочитані  учнями поезії.

Усі разом   приєдналися до  загальнонаціональної хвилини мовчання о 16.00 та акції «Запали свічку».  Учні запалили лампадки та помолилися за душі померлих від голодної смерті.

Свіча, яку ми кожного року запалюємо в пам'ять про жертв Голодомору і молитва за них є, звісно ж, важлива, але…набагато важливішою є та умовна свіча пам’яті, яка повинна завжди горіти і ніколи не згаснути у наших серцях. Жоден із  учнів та вихователів не залишились байдужими після участі у  заході про вшанування пам’яті загиблих в 1932-1933р.р.

Бережи, Боже, кожну днину,

Від голоду бережи кожну дитину.

За тих, хто помер у голодному зітханні,

Сьогодні країна у хвилині мовчання...

Переглядів: 398 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz