Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 14:04

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Червень » 3 » Роздуми над Хресною дорогою Ісуса Христа
21:44
Роздуми над Хресною дорогою Ісуса Христа

Завершується період Великого посту. В ці дні проходить своєрідне очищення не тільки тіла, а й душі. Є час замислитись над прожитим періодом, згадати свої вчинки, як хороші, так і помилкові. І саме роздуми про Хресну Дорогу – дорогу, якою пройшов Ісус Христос в останні години свого земного життя, змушують замислитися і проаналізувати свій прожитий рік, зробити висновки на майбутнє.

Ось вже в друге вчителі та учні нашої школи готують і проводять дійство – Хресна Дорога.

Цією дорогою повів нас парох місцевого храму Покрови Пресвятої Богородиці Отець Степан Боднар.

Засобами художнього читання , піснеспівами, учасники переносять присутніх в трагічні події двотисячолітньої давності, в ім’я майбутнього людства.

Стація за стацією, проходять перед нами епізоди невимовних, нелюдських страждань Сина Божого.

Хресна Дорога, пройдена Ісусом – шлях очищення душі. З наукою до дітей звернувся Отець Степан, котрий навчає, що вже з перших уроків, які ми виносимо з Хресної Дороги, є необхідність говорити правду, любити людей, не боятися бути предметом чийогось осуду. Кожен з нас несе свій хрест, виконує певні обов’язки. Будь –які з них ми повинні приймати не нарікаючи і завжди пам’ятати про муки Ісуса. Важкий його хрест це уособлення багатьох людських гріхів: невірність, гординя, недбалість, лінь, брехня, осуд, розпуста, зневіра, наркоманія, п’янство – саме через ці людські вади, змушений був падати Спаситель.

І сьогодні ми повинні задуматися, чи багато з нас є таких, які засудили Христа на смерть, забиваючи цвяхи один за одним в болючі рани Ісуса.

І як мало є тих, які простягають руку допомоги, любові і милосердя.

Хресна дорога – це особлива молитва, що допомагає всім побачити Христа, який дуже любить кожну дитину. Не вимушена і затишна атмосфера, яка панувала під час хресної Дороги, надихнула дітей переосмислити власні цінності, бути чемними, поважати старших, не впадати у відчай, не платити злом за зло, сумлінно виконувати свої обов’язки, робити добро, плекати у наших думках любов до Бога і ближнього, і цінувати дар власного життя.

Переглядів: 388 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz