Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 14:55

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 20 » Профорієнтаційний тренінг « Моя майбутня професія»
16:10
Профорієнтаційний тренінг « Моя майбутня професія»

Напередодні закінчення школи, 20 травня 2016 року в Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті соціальним педагогом Домінів Н.А. був проведений тренінг для учнів випускних класів (дев’ятого і одинадцятого).

З метою надання цікавої інформації випускникам про різні професії,  проводилися різноманітні тести для визначення їхніх особливостей характеру, для правильного вибору своєї майбутньої професії.

Зацікавило всіх повідомлення «Світ професій», яке підготувала соціальний педагог.

У світі налічується величезна кількість професій, понад 40 000. Одні виникають інші зникають  з нашого суспільства. Усі професії об’єднують у 5 груп – типів. Головною ознакою класифікації обрано предмет праці. Найвідоміші типи професій: «людина-природа», «людина-знакова система», «людина-людина», «людина-техніка», «людина-художній образ».

Тому соціальний педагог провела диференційовано-діагностичний питальник інтересів за Клімовим Е. А., по цьому тесту випускники могли визначити, на який тип професії їм треба орієнтуватися. Для кращого визначення здібностей старшокласників була використана методика «Конструктивний малюнок чоловічків».

Також старшокласники взяли участь у проведені ігор «Гра в лотерею» і «Основний мотив твого вибору».

Учасники тренінгу переглянули відео «Все в твоїх руках», яке дало можливість їм зрозуміти, що все залежить тільки від них.

Рефлексією тренінгу стала вправа «Дерево», яка допомогла побачити скільки випускників вже визначилися з вибором професії і кому ще потрібна допомога.

Після проведення тренінгу  учні оформили плакат на тему «Прощай школо!», на якому відтворили свої побажання і слова вдячності рідній школі.

Віриться, що кожен випускник зробить правильний вибір своєї майбутньої професії.

Переглядів: 730 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz