Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 19:05

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Травень » 31 » Правила поведінки під час весняних канікул
22:03
Правила поведінки під час весняних канікул

На зображенні може бути: дитина та текст

#Ювенальна_Тернопільщини#

#Діти_безпека_канікули#

27 березня розпочнуться весняні канікули для учнів Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради, щоб вони пройшли радісно та без неприємностей поліцейські радять батькам та дітям дотримуватись деяких правил безпеки:

1. Спершу необхідно вирішити чим буде займатися дитина протягом канікул, знайдіть цікаві заняття: спорт, малювання та інше.

2. Нагадуємо, що ввечері і вночі (с 22.00 до 6.00 годин) дітям і підліткам до 16 років законодавчо заборонено з'являтися на вулиці без супроводу дорослих.

3. Необхідно постійно бути в курсі, де і з ким ваша дитина, контролювати місце перебування дітей.

4. Поясніть дітям, що не можна розмовляти з будь-якими незнайомими людьми

5. Щоб не стати жертвою або винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, навчіть дітей правилам дорожнього руху, навчіть їх бути дуже уважними на дорозі та в громадському транспорті

6. Проявляйте обережність і виконуйте всі вимоги безпеки, перебуваючи з дітьми на ігровому або спортивному майданчику, в лісі або в поході.

7. Вивчіть з дітьми правила їзди на велосипедах, квадроциклах, скутерах, мопедах, мотоциклах.

Пам'ятайте❗ Дітям, які не досягли 14 років, заборонено керувати велосипедом на автомагістралях і прирівняних до них дорогах, а дітям, які не досягли 16 років, скутером (мопедом, квадроциклом).

8. Під час походів у ліс категорично забороняється підпалювати суху траву через ризик виникнення пожежі.

9. Коли йдете з дому та залишаєте дитину одну вдома приберіть в недоступне для дітей місце сірники і запальнички. Зберігайте в недоступних для дітей місцях легкозаймисті рідини (ацетон, бензин, спирт і ін.). Поясніть дітям, що пустощі з вогнем небезпечні для їх життя. Навчіть дитину, що при пожежі потрібно швидко евакуюватися, швидко зателефонувати в службу порятунку за номером «101», покликати на допомогу сусідів. Необхідно написати на видному місці номери телефонів, за якими дитина зможе швидко зв'язатися з вами або іншими необхідними службами (поліція, швидка допомога, пожежна охорона).

10. Це стосується як дорослих так і детей! Не викладайте в Інтернет інформацію і фотографії про заплановані поїздки, куплені квитки. Якщо ви їдете у відпустку бажано домовитися з сусідами, щоб приглянули за вашою домівкою та своєчасно отримували кореспонденцію з поштових скриньок, так як це може бути маячком для злодіїв .

11. Батьки, будьте уважні і стежте за тим, чим займається ваша дитина в соціальних мережах! Якщо ви помітили на тілі дитини підозрілі пошкодження, то обов'язково з'ясуйте звідки вони взялись. Якщо є підозра, що дитина втягнута в небезпечну гру з соцмереж і потребує допомоги, необхідно поговорити з ним про небезпеку і неодмінно повідомити шкільного психолога, соціального працівника, фахівця із захисту дітей або поліцію.

Пам'ятайте, що від природи діти безтурботні і довірливі. Увага у дітей буває розсіяною. Тому, чим частіше ви нагадуєте дитині нескладні правила поведінки, тим більша ймовірність, що він їх запам'ятає, і буде застосовувати у житті.

Переглядів: 177 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz