Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 07:04

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Подорож на Буковель
22:18
Подорож на Буковель

 

Випускники Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи- інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради відвідали Буковель.

13.02.2016року 32 випускників Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи - інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради здійснили поїздку на ТК «Буковель» - найбільший гірськолижний курорт України та Східної Європи.

Ініціатором та організатором подорожі була Дзендзель О.А., підприємець, волонтер із м. Тернопіль, зі своїми друзями, волонтерами Гарбічем Я. В., Чайківським І.І., з метою надання  випускникам допомоги у визначенні профілю навчання і у реальному  баченні свого  майбутнього працевлаштування.

За сприянням  директора ТК «Буковель» Олександра Шевченка, депутата Верховної Ради України задумане вдалося  здійснити.

Під час подорожі за маршрутом: Яремче-Яблуниця-Буковель-Поляниця, учні дізналися багато нового з історії, географії цього краю, милувалися гірськими краєвидами, мали зустрічі з неординарними  людьми різних професій, які давали їм настанови у виборі майбутнього профілю навчання і орієнтири для визначення свого самостійного життя, а також вихованці просто прекрасно відпочили і гарно провели вихідний день, зрозумівши, що таке культурний туризм – відпочинок за європейськими стандартами.

Програма мандрівки була дуже добре спланована волонтерами, які  не просто супроводжували  юних мандрівників протягом всієї подорожі, а спілкувалися з дітьми, оточивши їх добротою, турботою, увагою. Роль гіда виконував Ярослав Гарбіч, який із захопленням розповідав  учням про цю неймовірну місцевість, про гори, про Буковель, про те скількома спеціальностями він оволодів тут, на Буковелі, перш ніж зміг організувати свою справу у с. Поляниці, хоча сам з Тернополя. З його розповіді  учні запам’ятали, що «Буковель розташований на п'яти горах: Довга (1372 м), Буковель (1127 м), Бульчиньоха (1455 м), Бабин  Погар (1180 м), Чорна Клева (1241 м)».

Ознайомлення з ТК «Буковель» цікаво провела  екскурсовод Ірина. Зокрема, вона відмітила: «Курорт має більш ніж 53 км трас всіх рівнів складності. Траси проходять на спеціально підготовлених схилах із трав'яною основою. Всі обладнані сніговими гарматами та захищені від прямого сонячного проміння. Траси готують для катання спеціальною снігонапилювальною та сніготрамбувальною технікою. Освітлення трьох схилів дозволяє кататися й у вечірній період.

В сезон на курорті функціонують 16 сучасних витягів з загальною пропускною здатністю 34700 осіб/год. Одночасно, комфортно на схилах курорту можуть кататись до 15000 осіб. Кількість трас  63.

На данний момент Україна вже подала заяву на проведення Зимової Олімпіади 2022 і Буковель вважається одним із ключових претендентів на звання основної спортивної арени ігор. За словами директора курорту Олександра Шевченка вже сьогодні тут можна проводити змагання з третини олімпійських видів спорту, а в майбутньому подвоїти цю кількість».

Випускників ознайомили з професіями готельного господарства та продемонстрували обов’язки людей, які займають різні посади  в ньому, під час відвідування готелів: Гостинний двір «Тога» у с.Яблуниці, «Історія» у Буковелі.

Працівники готелю Гостинний двір «Тога» привітно зустріли учнів і провели екскурсію готелем  та побажали їм зробити правильний вибір своєї майбутньої професії. Також вони запросили, бажаючих побути в ролі офіціантів, допомогти накрити для всіх обідній стіл.

Діти були вражені, переступивши поріг високогірного готелю «Історія». Затамувавши подих, вони розглядали все навкруги, а дивитися було на що. Дизайн-інтер’єр готелю - це наша історія, кожна кімната оформлена в стилі різних історичних епох. Стало зрозуміло, що професія дизайнера дуже відповідальна і цікава. Гарним прикладом для випускників стала адміністратор готелю «Історія» у Буковелі Віталіна, якій всього двадцять років, коли вона радо вітала вихованців у своєму готелі, запропонувавши залишити взуття в прихожій та взути разові тапочки, які  вручила кожному, бо це готель сімейного типу, відчуття домашнього затишку було просто неймовірне.   Вона поділилася досвідом з випускниками, про те як проста сільська дівчина із Вінницької області стала адміністратором одного з кращих готелів на Буковелі. Тут дітям  приготували  смачну вечерю і шеф – кухар ознайомила з особливими вимогами до професії кухаря.

А на дозвілля були екстремальні розваги: переправа через гірську річку на тросовому канаті  та «Snow Tubing», від  яких залишилися незабутні враження, адже з’їхати в Буковелі з будь-якої «гірки» не кожному вдається.

Найкращою оцінкою захоплюючої мандрівки стали щирі слова дітей, які прозвучали на вечорі прощанні з волонтерами: «Страшенно не хочеться покидати гори… Складається враження, що  чогось не встиг… щось недогледів… щось промайнуло повз непоміченим… щось не спробував… до чогось не дійшов… до чогось не доторкнувся… щось не зрозумів».

«Гори… На них не можливо дивитись без захвату. Коли око вже не в змозі вловити того хвилювання, видається, що ті гори,  ніжаться в лагідних густих білих хмарках».

«Ця зустріч з горами, з людьми, які живуть і працюють тут зробила всіх іншими, додала сил і впевненості кожному».

«Я буду радити всім кому не доводилось бувати в горах – відвідати їх. І байдуже – то буде похід, на чотири дні, чи вихідні… Головне – їдьте у гори!».

Колектив Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради та її учні  висловлюють свою щиру вдячність директору ТК «Буковель»Шевченкові Олександру Леонідовичу за підтримку в організації навчально-розважальної поїздки, також ми дякуємо волонтерам Дзендзель О.А, Гарбічу Я. В., Чайківському І. І.. Ваша доброта і увага до потреб дітей здобула глибоку повагу дорослих, а для учнів ця подія залишиться яскравою згадкою на все життя.
Бажаємо, щоб у Вас ще довго були сили та можливості робити добрі справи.

Особливі слова вдячності, хотілося б висловити Оксані Дзензель, молодій вродливій дівчині, яка  кошти, що мала витратити на святкування свого дня народження, тринадцятого  лютого, використала для організації поїздки  дітям на ТК «Буковель».

Найголовніше, що  зрозуміли випускники Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради не важливо, ким ти працюватимеш, яку професію здобудеш, а важливо якою людиною ти станеш у майбутньому самостійному житті, адже від цього залежить не тільки твоє щастя, а і щастя людей, які тебе оточують.

Переглядів: 565 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz