Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 12:58

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 8 » «Небесна Сотня у наших серцях»
11:27
«Небесна Сотня у наших серцях»

Так дорого за волю заплатили,
Такий тернистий до свободи шлях.
Небесну Сотню зорі освітили,
Щоби безсмертною лишилась у віках.

                      

Сьогодні, 20 лютого спільноту школярів нашої школи разом із вихователями об'єднав скорботний захід ,присвячений Героям Небесної Сотні.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

 Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи – інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради.

19.02.18р  по 23.02.18р  у школі проходив Тиждень вшанування  пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20.02.2018 р відбувся відкритий загальношкільний виховний скорботний захід: година пам’яті «Ангели миру», який провели вихователі  Башта О.Я. та Мулярська О.Р. Усі присутні у великій скорботі схилили голови перед подвигом тих, хто у холодний лютий місяць 2014-го року назавжди відлетів до вирію народної пам'яті.

Головною метою заходу  було вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави . Учні з душевним болем та сльозами на очах згадували тих молодих хлопців, які боролися за волю і незалежність своєї держави, читали вірші, сповнені болю, жалю  про майдан та наших героїв. Звучали зворушливі пісні у виконанні вокального ансамблю «Мальви». Також вихованці переглянули відеоматеріали про події, які відбувалися 4 роки тому. Серед цих героїв є і наші земляки з  Тернопільщини, біографії яких хвилюють серця і сьогодні. Боролись самовіддано, не чекаючи нагород, похвал, віддали своє життя, Небесною Сотнею полетівши у небо…

Учні 1-5 класів  з виготовленими заздалегідь паперовими Ангелами долучилися до флешмобу «Ангели миру», який стане даниною тим, хто навічно пішов від нас. Небесна сотня, була покликана і відібрана Богом зупинити зло, і вони це зробили. Без зброї, незахищені, тільки своїм відкритим серцем і любов’ю… Своєю самопожертвою вони волають, наказують, – «Живи, Україно, живи». «Живи!»- «бо ми за це померли. Продовжуємо помирати. Там, на Сході України…».

     Велика сила молитви... Вона піднімає обтяжену душу... 20 лютого учні школи  біля шкільної каплички Пресвятої Богородиці зі щирою, невимушеною спільною молитвою помолилися за душі загиблих, за тих Ангелів, які віддали своє життя за право носити гідне ім’я Патріот України. Спільно запалили свічки пам'яті та поклали їх біля куточка Героїв Небесної Сотні.

Вони повинні жити в нашій пам’яті. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 Небесній сотні, шана й молитви

За чисті душі, що злетіли в небо

Їм шлях високий, Боже, освяти

І в мирі, Господи, прийми до себе!

 

 

Переглядів: 481 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz