Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 04:09

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 29 » Наші слова мають силу
11:37
Наші слова мають силу

23 березня у середу соціальний педагог Гримайлівської санаторної загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів Тернопільської обласної ради Домінів Н. А. провела тренінг спілкування  з старшокласниками на тему: «Сила слова. І його значення в нашому житті».

Використала цікаві матеріали, докази вчених про негативний і позитивний вплив слова на людину, вплив слова на воду, як воно відображається на кристалах води (досліди японського вченого Еммото). Під час спілкування з учнями було наголошено на негативному  впливі нецензурних слів на людей, їх мовлення, культуру і взагалі здоров’я.

Після інформаційних хвилин було проведено цікаві вправи, щодо  розвитку позитивного мовлення і несприйнятливого відношення до нецензурних слів.

Найбільш цікавою була вправа «П’ять добрих слів». Учні об’єднувались у групи по п’ять учасників, на листочках кожен обводив ручкою своїх п’ять пальців, підписував листок і передавав учаснику, що збоку, приймаючи від іншого учасника його листок, на якому повинен був написати на одному пальці якусь позитивну рису чи якість, яка б характеризувала ту людину, чий листок. І так по колу передавалось, поки заповнена «долоня» знову не повернеться власнику. Коли всі групи завершили, тоді ведуча зібрала листки, і читаючи якості на «долоні» діти вгадували про кого йде мова. Так учні більше позитивного дізнались один про одного, було цікаво спостерігати за їхніми радісними обличчями та усмішками.

Також були проведені інші вправи, а саме: «Закінчіть речення», «Скажи мені щиро», «Відійди ти заважаєш», «Спілкування з агресивним співрозмовником», «Хто швидше скаже комплімент». Ці вправи вчили їх толерантності один до одного, добрих слів, та доброзичливості.

Година спілкування піднесла учням настрій і спонукала їх до роздумів про себе, про своїх товаришів, про значення мовлення в житті людей.

Нехай ваші уста завжди дарують слова підтримки всім тим, хто трапляється на вашому шляху. Бо сила слів є великою…

Іноді ми несвідомі того, що слово підтримки може так багато зробити для ближнього. Тому від сьогодні і надалі думаймо над тим, що збираємося сказати.

Переглядів: 598 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz