Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 00:21

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 20 » На Андрія дівицям надія
12:11
На Андрія дівицям надія

13 грудня, у  нашій школі, відбулося ще одне свято української самобутності та родинного єднання.

Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій землі – нашій Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут коріння роду українського, що сягає сивої давнини.

Адріївські вечорниці – одна з найцікавіших наших традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Останні роки національний колорит все більше набуває популярності. Вся Європа захоплюється нашими неповторними традиціями, стравами, красою природи і дівочої вроди.

З метою відтворення звичаїв давнини у Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернат  IIII ступенів були проведені Андріївські вечорниці, на яких  було уміло  розкрито красу цього  обряду. Учні з великим задоволенням та нестримним бажанням брали участь у цьому заході. Виконуючи народні пісні, душі дітей переповнювалися радістю, любов’ю до рідного народу та краю. Це було свято прадідівської мудрості та співу, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої,  дорогої з дитинства – української народної пісні.

Веселі конкурси, дівочі ворожіння, запальні танці, веселі інсценізації, смачна калита – все дарувало радість і хороший настрій. Спільне частування об’єднало учасників та гостей свята у велику єдину родину. Смакували з великим задоволенням  усі, від малого до великого, варениками  і пампушками, пиріжками та балабушками, печенячками та рогаликами приготованими для усіх умілими руками наших вихователів.

Щире спасибі усім, хто організовував та готував усе для цього неповторного дійства, яке залишиться  у пам’яті наших вихованців на усе життя!

Переглядів: 409 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz