Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 16:29

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 8 » Мова - духовний скарб нації.
11:34
Мова - духовний скарб нації.

21 лютого 2018 року в  Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті І- ІІІ ступенів  Тернопільської обласної ради вся шкільна родина долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови. З метою донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, формувати знання учнів про шлях становлення рідної мови, прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову в школі було проведено низку заходів, щоб ще раз діткнутися вустами і серцем до материнської мови - найкращої, найсвятішої, найріднішої.

 

Вихователем  Затонською С.В. було проведено літературно-музичну композицію «Мова – перлина душі». «Ми - українці цінуємо, пишаємось, шануємо свою рідну, солов’їну, мелодійну, колискову, величну, грайливу, милозвучну, барвисту, ніжну, веселкову, неповторну, барвінкову, мудру, співучу, солов’їну, кришталево - дзвінку українську мову. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА», - лунало із вуст Світлани Володимирівни. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості. Вихователь цікаво  провела з учнями вікторину «Вкраїнська мова – солов’їна». Наввипередки діти розгадували завдання словами -  підказками. Учні підготували плакати та книжкову виставку «Мова – неоціненний скарб українського народу». У виконанні ансамблю «Мальви» звучали мелодійні пісні про рідну мову, діти декламували вірші відомих поетів про її красу та неповторність.

 

Було наголошено на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Переглядів: 428 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz