Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 22:05

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Листопад » 19 » Козацькі забави
16:41
Козацькі забави

14 жовтня, у світлий день свята Покрови Пречистої Богородиці, яку вважають заступницею і покровителькою українського народу, відзначається ще й українське національне свято – День українського козацтва. Ця традиція підкреслює велике історичне значення козаків у боротьбі за утвердження української державності.

З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю в житті вважав здоров’я. Свою силу, винахідливість та кмітливість наші предки виявляли в іграх та забавах, які часто проводилися у традиційні для українців свята. Цими рисами були наділені і козаки. 

З нагоди  Дня Захисника України та Дня Українського козацтва, у Гримайлівській санаторній ЗОШ  відбувся  спортивно-розважальний захід «Козацькі забави» серед команд «Хортиця» (5 кл.) та «Гайдамаки»(6 кл.). Підготували свято-гру  педагоги-організатори Довгацька С.М. та Маланчук Н.Р.

У кожному конкурсі учасникам довелося неабияк попрацювати, аби показати усе, на що вони здатні. Впродовж двох годин у спортзалі  панувала дружня атмосфера і справжній козацький дух.

Кожен конкурс був по-своєму цікавий і оригінальний. Учасникам, окрім розумових та фізичних здібностей, довелося навіть показати, як їдять справжні козаки.

Склад журі був теж особливий:

Віталій Гузій (голова журі) - учень 11 класу,

Бабидорич Ольга – учениця 9 класу,

Гаяш Михайло – учень 9 класу ,

Данилишин Христина – учениця 9 класу.

Учні сумлінно віднеслись до своїх повноважень.

У підсумку,  перше почесне місце посіла команда «Хортиця» 5-го класу під чуйним керівництвом Довгацької Стефи Михайлівни . Наприкінці заходу завуч по виховній роботі Боднар І.Є. нагородила переможців цінними призами.

Але не було переможців і переможених, була дружба, побратимство і взаємопідтримка. Такі свята, як День українського козацтва, сприяють відродженню віри, духовності, традицій, звичаїв та моралі. А це саме ті чинники, без яких важко будувати могутню, квітучу державу, ім’я якої - Україна.

Переглядів: 288 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz