Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 13:21

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 2 » День захисника України
12:01
День захисника України

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій країні відзначається День українського козацтва. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Відтепер згідно з Указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня – День захисника України. 

З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління у нашій школі проведено заходи, приурочені до Дня захисника України та українського козацтва. Учні школи прийняли активну участь в конкурсі плакатів на тему «Слава героям», переглянули документальні та художні фільми про героїзм українських воїнів. В бібліотеці оформлено тематичну виставку літератури «Виховуємо громадянина – патріота України»; усний журнал «Україна від козацьких часів до сьогодення» (9 кл.).

Насиченим був день напередодні свята, адже саме на цей день було заплановано і проведено найбільша кількість заходів. Для учнів початкової школи проведено урок-презентацію «Україна – мати. Вмій її захищати», учні 5-7 класів поринули у віртуальну подорож «Україна в моєму серці», а старша школа засідала за круглим столом для розгляду питань воєнно-політичної історії України та історії українського війська «Мужність і відвага крізь покоління».

Після виховних годин біля меморіальної дошки  випускника школи Руснака М.І. ,який загинув в АТО захищаючи цілісність та незалежність нашої держави, була проведена загальношкільна лінійка-реквієм «Ціною власного життя». Лунали патріотичні пісні, учні розповідали вірші.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які поклали своє життя за Україну

Український народ вміє не лише боронити свою землю, а й зберігати її віковічні традиції. Доказом цього стали  Козацькі забави, якими завершились урочистості до Дня захисника України. Помірялися силою команди учнів –5-7 кл .

14 жовтня – свято всіх, хто любить Україну

Переглядів: 594 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz