Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 02:06

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 24 » Хай живе козацька воля, хай живе козацький дух!
14:11
Хай живе козацька воля, хай живе козацький дух!

Свята Покрова - свято-оберіг,
Коріння своє тягне з давнини.
Бо святкував його наш давній весь козацький рід ,
Тепер йому всю шану віддаємо ми.

Наша нація багата на нескорених героїв, які усе своє життя присвячували боротьбі за свободу та незалежність рідного народу. Незламний дух, сильний характер, гаряче серце та холодний розум - саме цим повинен володіти справжній борець за волю, і ми пишаємось тим, що в Україні таких людей завжди було і є багато.

У кожного із нас у жилах тече козацька кров. Українські змагання - один із кращих способів нагадати старі добрі часи, як боролися наші діди, прадіди. Саме з цією метою ми щорічно проводимо "Козацькі забави".

Сьогодні 14.10.2017 року в школі відбувся ряд виховних заходів, присвячених 75-ій річниці створення УПА, Дня Захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці! Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями.        

Продовжуючи славні і шляхетні традиції нашого народу, в спортивному залі школи відбулися спортивно-розважальні «Козацькі ігри». Ініціатором організації свята є педагог-організатор Михальчук Н.М. В іграх взяли участь команди "Хортиця" та "Джура", учні 8-9 класів. Програма ігор була дуже насиченою і складалася з різних конкурсів, естафет, вікторин. У цих важких та одночасно веселих конкурсах учасники мали змогу показати свою міць та силу, продемонстрували свої знання з історії українського козацтва. У вітальному слові  заступник директора з виховної роботи Чайка О.Й. привітала усіх присутніх з Днем захисника України, Днем українського козацтва та  побажала міцного козацького здоров’я, миру і злагоди, і , звичайно, перемоги у змаганнях-конкурсах. «На прикладах минулого, гартуйте свій патріотичний дух, волю, вчіться шанувати і любити свої звичаї, традиції, сім'ю, родину, Україну і надалі будьте активними у житті школи»,-закликала Ольга Йосипівна .

Звичайно, козацька нагорода знайшла своїх героїв, які отримали у чесній боротьбі призи та грамоти за участь у змаганнях. Свято вдалося на славу! Молодці !!!

Патріотами не народжуються, ними стають... Слава Україні! Героям слава! Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду. І сьогодні ми звертаємось до Матері Божої з проханням про мир, добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє для нашого народу. Нехай  на людей зійде Божа благодать, а душі повняться любов’ю, щирістю і всепрощенням!

Переглядів: 555 | Додав: Lex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz