Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 13:38

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 24 » Флеш–моб «Вони тримають небо»
16:37
Флеш–моб «Вони тримають небо»

19  лютого 2016 року в Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті I-III ступенів Тернопільської обласної ради було проведено флеш-моб, присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні «Вони тримають небо».

Розпочалося дійство з спільної молитви біля шкільної каплички Пресвятої Богородиці. Із запаленими лампадками поминальною ходою учасники заходу пішли до куточка Героїв Небесної Сотні, де під музичний супровід поклали свої запалені лампадки.

Ведучі заходу розповіли про те, як все починалось. Скільки сліз було пролито, скільки горя і суму принесли нам ці події, які сколихнули увесь світ.

 Події Майдану назавжди закарбувалися в пам’яті українського народу і відбилися в сотнях віршів і пісень. Затамувавши подих, усі слухали поезію, присвячену Героям Небесної Сотні, а коли звучала пісня «Мамо, не плач», то важко було стримати сльози… Всі присутні на заході переглянули відеофільм про події на Майдані 2014 року. Під гімн майдану «Пливе кача» учням за допомогою слайдів було продемонстровано портрети загиблих на майдані. Хвилиною мовчання  учасники флеш-мобу  вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та випускника нашої школи Руснака Миколу Ігоровича, який загинув під Зеленопіллям. Також було згадано всіх борців за свободу, незалежність та цілісність України, які загинули в цей період.

 Завершилось дійство молитвою «Боже, Великий, Єдиний» .

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Цей довгий список поповнили Герої Небесної  Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

 Нехай сьогодні палають свічки за загиблими Героями Небесної Сотні у наших серцях, і пам'ять про них буде вічною, адже  вони стали Небесною вартою над Україною.

Герої не вмирають! Вічна слава Героям Небесної Сотні!

Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 551 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz