Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 21:57

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 4 » Цікава зустріч
13:09
Цікава зустріч

28.02.2016р. до вихованців Гримайлівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату  I-III ступенів Тернопільської обласної ради  завітали представники «Тернопільського культурно – просвітницького полонійного товариства».

 Під час зустрічі   учні школи вправлялися у спілкуванні польською мовою, з метою посилення відчуття спільної ідентичності, а також промоції культури живого слова, набували досвіду організації змістовного дозвілля. Діти дізналися багато цікавого про Польщу, її історію, герб, прапор. Послухали легенди польського народу, які розкривають  його душу. А також здійснили віртуальну подорож містами  Польщі, ознайомившись з  її архітектурою та історичними пам’ятниками.

Гості вручили дітям подарунки  та обговорили плани подальшої співпраці.

Серед подарунків були книги для дітей різного віку. І  члени «Тернопільського культурно-просвітницького полонійного товариства» розповіли всім присутнім про соціальний проект, започаткований у Польщі 2001 року фундацією «ABCXXI – Вся Польща читає дітям» для  популяризації читання в родинах і підвищення інтересу  до книжки серед підлітків. Зокрема вони відмітили:

«Основним методом популяризації читання серед дітей і підлітків є щоденне читання дітям уголос, потрібно 20 хвилин спілкуватися з дітьми посередництвом книжок. Цього часу досить, аби  отримати задоволення від книжки і не втомитися дитині.

Нині цей рух із промоції  читання став загальноєвропейським. Його ідеї  поширюють в Чехії, Словаччині, Литві, також перші кроки робить Україна.  Наразі акції постійно відбуваються у Львові та на Закарпатті.»

Переглядів: 447 | Додав: andriygoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz