Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 22:17

Гримайлівська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 21 » Андріївські вечорниці
14:08
Андріївські вечорниці

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим є день Андрія Первозванного. Цього дня у нашого народу є чудова традиція — святкувати вечорниці. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі — його пісню, мову, історію, звичаї та традиції.

12 грудня 2017 року в Гримайлівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті I-III ступенів Тернопільської обласної ради з метою збагачення  знань учнів про народні традиції, відродження обрядів нашого народу, виховання любові до народних звичаїв, гордості за український народ, який має багату творчу спадщину, розвивання творчих здібностей дітей - було проведено відкритий виховний захід «Андріївські вечорниці», які організували вихователі Башта О.Я. та Паславський Р.Я. спільно із своїми вихованцями 8-10 класів.

Свято проходило в дусі стародавніх звичаїв, у справжній українській світлиці, де ожили ігри, забави, традиції нашого народу. Всі присутні, ніби перенеслися далеко-далеко у ті часи на вечорниці у хату до господині. Тут панувала неймовірна атмосфера, яка охопила всіх присутніх. А було тут усього! Цікаві старовинні ворожіння на чобітках, перстні, вінку, кусання калити, ліплення вареників із різною начинкою, пісні, танці та інші веселощі.

Дуже цікаві історії про свято Андрія, його особливості та звичаї розповідала учасникам театралізованого дійства господиня свята учениця 10 класу Міханько Каріна.Учасники вечорниць пригощали гостей смачними пампушками та  різними смаколиками.

Переглядів: 402 | Додав: Lex | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
ДСЯОУ
 Державна служба якості освіти України
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz